JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung

    JUNGacademie   Colleges   

De mythe van de mens

"Wat is jouw levensmythe?"

Door: Gemma Denteneer

Zondag 12 september 2021  

12:00 - 16:00 uur

Entree: 65 euro/JAN studenten: 50 euro

Locatie: Brouwersgracht 270A, Amsterdam 

Geaccrediteerd door beroepsvereniging CAT (GRO) SBU:5  en JVATN: 5 punten

Meld je hier aan of mail naar info@jungacademie.nl 

De persoonlijke mythe, zoals Jung het zo mooi verwoordt, is een zoektocht naar de wortels van het bestaan. Een proces dat maar voor een klein deel verloopt via de maakbare en zichtbare wereld. Vooral dankzij de stuwende kracht van het onbewuste en de resonantie met inspiratiebronnen, ontvouwt zich het individuatieproces om ‘te mogen worden wie je bent’.

Maar hoe de zeggingskracht van de (symbool)taal van het onbewuste te herkennen en te leren ‘verstaan’? 
Uitgaande van de 5 fasen van individuatie van Tjeu van den Berk en de 12 archetypische energieën, zal Gemma in dit college een beeld scheppen van het individuatie proces. Zo wordt zichtbaar  hoe dit krachtenveld werkzaam is in een ieder van ons. Hierbij maakt ze gebruik van film en beeldmateriaal, muziek en andere belevingsfactoren. Door deze vormen van inspiratie te laten resoneren in jouzelf, ga je steeds beter herkennen hoe jouw eigen mythe tot leven komt. 


Gemma Denteneer (MSc), was na haar baan als psychologiedocente, trainer bij de NMB Bank op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Sinds 1993 heeft zij haar eigen praktijk: Gemma Denteneer: creëer(t) perspectief. Tijdens haar opleiding tot analytisch therapeut bij het Jungiaans instituut te Nijmegen, heeft zij ervaren hoe vormen van schone kunsten resoneren met haar binnenwereld. 

Die beleving werd een inspiratiebron om door te geven in haar werk. Met een integrale aanpak als coach, analytisch therapeut en facilitator van leiderschapsontwikkeling, richt  zij zich met name op de verbinding tussen binnen- en buitenwereld en tussen het individu en het collectief.Meer weten? Neem gerust een kijkje op: www.gemmadenteneer.nl


HOME
AGENDA


 
E-mailen
Bellen