JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung

    JUNGacademie   Colleges   

Workshop: De Verbonden Ademhaling 

Door: Minne van Woersem

Zondag 26 september 2021  

12:00 - 16:00 uur

Entree: 65 euro/JAN studenten: 50 euro

Locatie: Brouwersgracht 270A, Amsterdam

Geaccrediteerd door beroepsvereniging CAT (GRO) SBU:5 en JVATN: 5 punten

Meld je hier aan of mail naar info@jungacademie.nl 

De adem is een krachtig instrument dat je helpt om dieper te verbinden met jezelf. Via de techniek van de verbonden ademhaling word je uitgenodigd om contact te maken met wat er onder de oppervlakte leeft. Dit keer niet via gesprekken en analyse, maar simpelweg via het lichaam en de adem.

De adem weerspiegelt hoe we in het leven staan. Het laat zien waar we vrij zijn, maar ook waar we nog vast zitten. Alles wat we liever niet willen zien en voelen, onderdrukken we en slaan we op in het onbewuste. Daarmee bouwen we tegelijkertijd in het lichaam spanning en emotionele blokkades op die de ademruimte beknellen en beperken. De gemiddelde mens benut om deze reden slechts 30% van zijn of haar longcapaciteit en ademt vaak oppervlakkig, onregelmatig en snel.

Met behulp van de ademtechniek draaien we het proces om en openen we het natuurlijke ademhalingssysteem. We creëren meer ruimte waardoor we de vastzittende (onbewuste) delen in onszelf aanraken, zodat we ze vervolgens kunnen doorvoelen en integreren. Het enige wat we tijdens de sessie hoeven te doen is te blijven ademen, het transformatieproces voltrekt zich dan vanzelf en via innerlijke beelden en inzichten komen we tot een ruimer bewustzijn en meer heelheid. De spanning en blokkades laten los en de levensenergie (het libido) begint weer te stromen. De extra (adem)ruimte die ontstaat, zorgt ervoor dat we nog meer in ons lichaam kunnen ‘wonen’, zoals Jung dat zo mooi zegt. Vanuit meer helderheid, energie en een diepere ontspanning.


Minne van Woersem heeft afgelopen jaar zijn opleiding aan de Jung Academie afgerond. Sinds 2012 heeft hij een eigen praktijk voor massage, lichaamsgerichte therapie en ademcoaching. Zijn fascinatie gaat uit naar hoe lichaam en geest elkaar beïnvloeden en versterken. In zijn praktijk begeleidt hij anderen in het verbinden met het lichaam, waardoor lichaam en geest weer één geheel kunnen vormen. Minne houdt van de natuur, vindt het belangrijk om te blijven spelen en neemt in de winter graag een duik in het koude water.
Meer info: www.natuur-kracht.nl


AGENDA
HOME
 
E-mailen
Bellen