JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung

    JUNGacademie   Colleges   

Omgaan met Psychose

"Over de donkere nacht van de ziel"

JVATN en CAT geaccrediteerd voor 4 SBU

Zondag 10 april 2022  

12:00 - 16:00 uur

Entree: 65 euro/JAN studenten: 50 euro

Locatie: Brouwersgracht 270A, Amsterdam 

Meld je hier aan of mail naar info@jungacademie.nl 

De moderne tijd heeft veel bereikt op het gebied van geestelijke groei en ontwikkeling, maar maakt geen onderscheid tussen een psychische ondergang of doorbraak. In allebei gevallen vertonen mensen die zich hierin bevinden psychotisch gedrag en wordt een psychiatrische ingreep genoodzaakt.

Er is vanuit de oudheid en tegenwoordig voldoende redenen om aan te nemen dat niet alle psychotische verschijnselen voortekens van ondergang zijn, maar juist een ongemakkelijke fase is die doorleefd moet worden. De psychotische verschijnselen geven aan dat de oude levenspatroon aan het vervallen is en een nieuwe patroon zich aan het manifesteren is. Denk bijvoorbeeld aan een slang die bezig is zijn huid af te leggen, hetgeen veel irritatie en ongemak veroorzaakt, totdat de nieuwe huid uitgehard is. In de jungiaanse leer praten we van een egodood die een wederopstanding voorafgaat. Vandaar is het van belang dat iemand die zich in een soortgelijke crisis bevindt de juiste leiding moet ontvangen om aan diens hogere roeping gehoor te geven.

Het doel van deze les is om de behandelaar meer inzicht te verlenen om cliënten in een soortgelijke crisis bij te staan. De les bestaat grotendeels uit een samenvatting van het boek Spiritual Emergency van Stanislav en Christina Grof (1989). Een hoofdstuk uit het boek The Presence of Other Worlds van Wilson van Dusen passeert eveneens de revue met inzichten die aansluiten op de werken van Emanuel Swedenborg.

Disclaimer: het is niet de bedoeling aan de hand van deze les om cliënten in een acute psychische nood te behandelen. Deze verwijzen we door naar de huisarts of een geaccrediteerde GZ hulpverlener.  Als jungianen in de additieve genezing beperken wij ons tot cliënten die duidelijk over voldoende geaardheid en egosterkte beschikken om de behandeling aan te kunnen. 


Drs. Joseph Secrève (Johannesburg, 1973) is psycholoog en Jungian Analyst in Amsterdam. Hij heeft graden behaald in de psychologie en sociologie aan de Universiteit van Johannesburg (1997) en is afgestudeerd in de psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (2006) en aan JUNGacademie Nederland (2019) te Amsterdam. Hij heeft een levenslange interesse in esoterische kennis en psychologie van de diepere aspecten van de menselijke ziel. Deze helpt hij in zijn cliënten te onderzoeken en te ontdekken zodat zij met meer kennis en inzicht in het leven kunnen staan. Hij richt zich voornamelijk op de krachten binnen de cliënt zelf, aangezien de genezer binnen de cliënt zit. Hij combineert therapie met inzichten uit het sjamanische leer en heeft in Ierland opleidingen gevolgd in de sjamanische geneezwijze aan de Oaktree Charitable Trust.  


HOME
AGENDA


 
E-mailen
Bellen