JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Dieptetherapeut volgens C.G. Jung

Nascholing voor Acupuncturisten
De DSMV en Acupunctuur

Docent: Arno Roelofs
Geaccrediteerd door NVA (AT/WM)

Vrijdag 26 April 2019
12:30 – 17:30

Brouwersgracht 270A
1013 HG Amsterdam
020-4273769

135 euro 

HIER AANMELDEN of mail naar info@JUNGacademie.nl

De DSM-V is een classificatie systeem van de psychiatrie. Vaak komen cliënten bij je met de mededeling dat ze “Borderliner” zijn, of een bepaalde symptoomstoornis hebben zoals bijvoorbeeld een “angststoornis” of “depressieve stemmingsstoornis”. Dit zijn vaak etiketten die ze opgeplakt hebben gekregen door de psychiatrische zorg. Hoe kan je dit betrekken in je acupunctuur behandeling?

Arno Roelofs zal in deze nascholing allereerst uitleggen hoe het DSM-V classificatie systeem in elkaar steekt. Daarnaast hoe kunnen we de verschillende symptoomstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen in TCM terminologie vertalen en behandelen.
Deze nascholing leert je om begrip te krijgen hoe de DSM-V in elkaar steekt. Daarnaast hoe je er vanuit de TCM naar kan kijken. Niet om “de etiketteringen” te behandelen, maar om begrip te krijgen hoe je de symptomatologie energetisch kan vertalen. Op deze manier kan je iedere cliënt als afzonderlijk individu behandelen.

Over Arno Roelofs:

Al in zijn puberteit had Arno Roelofs interesse in de werking van de psyché. Toen hij als adolescent besloot acupuncturist te worden heeft deze interesse hem nooit verlaten en bleef hij veel op dit gebied lezen. In zijn inmiddels 30 jaar durende loopbaan als acupuncturist heeft hij zich steeds verder verdiept in het psychische aspect van de behandeling.
Inmiddels is hij naast Acupuncturist/herbalist ook Dieptetherapeut volgens Carl Jung. Daarnaast is hij medeoprichter en docent aan JUNGacademie Nederland, van waaruit deze nascholing ook gegeven wordt.

Arno Roelofs heeft "De Psychologie van Acupunctuur" geschreven waarin hij zowel de Chinese als de Westerse Alchemie gebruikt om uit te leggen hoe we acupunctuur psychologisch kunnen gebruiken. klik hier voor meer info


 
E-mailen
Bellen