JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung

Nascholing voor Acupuncturisten
De Psychologie van Acupunctuur

Docent: Arno Roelofs

Geaccrediteerd door NVA (AT) en ZHONG  (Categorie 1 voor acupuncturisten 5 NAP) 

Zaterdag 24 oktober 2020 (vanwege omstandigheden verplaatst van zaterdag 26 september)
12:30 – 17:30

Brouwersgracht 270A
1013 HG Amsterdam
020-4273769

135 euro 

HIER AANMELDEN of mail naar info@JUNGacademie.nl

In deze nascholing zal Arno Roelofs dieper in gaan op de Alchemie, zowel de Chinese als de westerse. Zij speelt een belangrijke rol in de TCM. 

Carl Jung werd in 1928 gegrepen door één van de eerst vertaalde Chinese alchemistische teksten: "Het geheim van de Gouden bloem". Hij herkende daarin zijn eigen visie. Vanaf toen is hij zich de laatste 30 jaar van zijn leven verder gaan verdiepen in de vele andere alchemistische teksten. 

Arno Roelofs gebruikt de Chinese en westerse alchemie om de psychologie van acupunctuur te bespreken. Zowel de I Ching, het geheim van de Gouden bloem, maar ook westerse alchemistische teksten en afbeeldingen gebruikt hij om tot een dieper inzicht te komen hoe de acupunctuur zich tot de psyché van de mens verhoudt. 

Over Arno Roelofs:

Al in zijn puberteit had Arno Roelofs interesse in de werking van de psyché. Toen hij als adolescent besloot acupuncturist te worden heeft deze interesse hem nooit verlaten en bleef hij veel op dit gebied lezen. In zijn inmiddels 30 jaar durende loopbaan als acupuncturist heeft hij zich steeds verder verdiept in het psychische aspect van de behandeling.
Inmiddels is hij naast Acupuncturist/herbalist ook Dieptetherapeut volgens Carl Jung. Daarnaast is hij medeoprichter en docent aan JUNGacademie Nederland, waarin hij ook lezingen geeft over Alchemie en Psychologie.

Arno Roelofs heeft "De Psychologie van Acupunctuur" over hetzelfde onderwerp geschreven. klik hier voor meer informatie

 
E-mailen
Bellen