JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Dieptetherapeut volgens C.G. Jung

Nascholing voor Acupuncturisten

Yin Yoga en Acupunctuur

DocentenClaudia Mercier en Barbara Falorni  
Geaccrediteerd door NVA (AT)

Zaterdag 18 mei 2019
12:00 – 17:00

Brouwersgracht 270A
1013 HG Amsterdam
0649028023

135 euro 

HIER AANMELDEN of mail naar info@claudiamercier.nl


Het doel van deze nascholing is de behandelend acupuncturist bekend te maken met de verschillende Yin yoga oefeningen en hun werking op de meridianen, zodat ze die niet alleen zelf kunnen gebruiken, maar ze ook mee kunnen geven aan hun patiënten. 


In de nascholing zal aandacht gegeven worden aan de theorie van de Yin Yoga met betrekking tot de verschillende houdingen en hun invloed op de Bindweefsel fasciae
De yoga houdingen die behandeld worden zijn houdingen die corresponderen met de meridianen van de lever, galblaas, maag, milt, long en dikke darm. Door de meridianen met de Yin yoga houdingen op rek te zetten versterkt het de doorstroming van de Qi.
Daarnaast zal voor iedere meridiaan de punten energetica van twee belangrijke punten behandeld worden. Beide punten kunnen met acupressuur voor en na elke yoga houding gestimuleerd worden, voor een nog sterker effect. 


De Docenten
De cursus wordt gegeven door Claudia Mercier (acupuncturist, lid NVA) en Barbara Falorni. (Yin Yoga docente) We geven al een tijd lang workshops over acupunctuur en yin yoga samen aan publiek zonder medische achtergrond, maar we willen nu onze ervaring aan acupuncturisten overbrengen aangezien het heel goed werkt in mijn praktijk.

 
E-mailen
Bellen