JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung

    JUNGacademie   Colleges   

 

Zondag  15 november 2020 

12:00 - 16:00 uur

Entree: 50 euro/JAN studenten: 35 euro

Locatie: Brouwersgracht 270A, Amsterdam 

De belichaming van Overdracht en Tegenoverdracht

door Bouchra Arbaoui

Vaak worden overdracht en tegenoverdracht gezien als iets dat onvermijdelijk gebeurt in een therapeutisch kader en waar een therapeut mee te ‘dealen moet’. Deze workshop gaat verder dan het traditionele concept van overdracht en tegenoverdracht. Overdracht en tegenoverdracht wordt geconceptualiseerd als een dynamisch proces dat is een bron van creativiteit en ‘spel’ en dus van genezing. De workshop bestaat uit 3 delen.

Eerste deel: theorie

Ik deel mijn theoretisch begrip van overdracht door voort te bouwen op het concept van Incest in de Jungiaanse theorie. Verder onderzoek ik mythen en sprookjes die Inzichten geven over situaties van overdracht en tegenoverdracht buiten een therapeutisch setting.    

Tweede deel: Belichaming  

In dit deel ervaren we overdracht en tegenoverdracht in lichaam en ruimte. Hoe word je je fysiek bewust van deze dynamiek?   

Derde deel: Transformatie.  

Hoe transformeer je de dynamiek van overdracht en tegenoverdracht om iets nieuws te creëren?  

Bouchra Arbaoui heeft een PhD. In Sociale Wetenschappen (2014) en is in December 2019 afgestudeerd als Jungiaanse therapeut aan de Jung Academie Nederland. In Juni 2019 heeft ze de: “Foundation program: Somatic Voice and movement Integration ( VMI)” afgerond. Bouchra is een onderzoeker van lichaam en ziel, schrijfster en theatermaker. Ik onderzoek graag percepties over de zelf en de andere. Ze is geïnspireerd door Butoh dans, fysiek acteren en Jungiaanse theorieën. Het lichaam in verbeelding zie ik als de sleutel naar een 'heilige' plaats waar we integer, heel en creatief zijn. Bouchra begeleid groepen en individuen in dit proces.

Hier aanmelden of mail naar info@jungacademie.nl

 
E-mailen
Bellen