JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Dieptetherapeut volgens C.G. Jung

Module Alchemie: Mysterium Coniunctionis

In het najaar geeft JUNGacademie Nederland een module van 4 middagen over het laatste boek dat Jung geschreven heeft; “Mysterium Coniunctionis”.

Data: 

vrijdag 13 september 2019
vrijdag 11 oktober 2019 
vrijdag 1 november 2019 
vrijdag 29 november 2019

Tijd: 14:00 - 18:00

Prijs: € 450  (€ 350 voor studenten van J.A.N.)

Locatie: Brouwersgracht 270A - 1013 HG Amsterdam

Docenten: Eefke van der Drift en Arno Roelofs

Accreditatie JVATN voor 16 punten

Aanmelden klik hier of mail naar info@JUNGacademie.nl

Zijn laatste boek "Mysterium Coniunctionis" heeft Jung nadat hij er ruim 10 jaar mee bezig is geweest op 81 jarige leeftijd (1956) uitgegeven. De ontdekking van de alchemie betekende voor Jung een historische grondslag van zijn onderzoekingen naar de psyché van de mens en het individuatieproces. 

Mysterium Coniunctionis staat vol beschreven alchemistische beelden uit vele verschillende alchemistische werken. Met dit laatste werk laat Jung zien dat de alchemisten in de middeleeuwen - onbewust - al bezig waren met het omschrijven van de psyché van de mens. De beelden die ze in hun teksten beschrijven tonen opvallende overeenkomsten met onze dromen, actieve imaginaties en tekeningen. Jung zegt dat we door deze beelden te bestuderen, ook beter onze innerlijke zielsontwikkeling, waaronder onze dromen kunnen duiden en begrijpen. Daarom is het boek zeer belangrijk voor iedereen die de onbewuste psyché beter wil begrijpen.

Het is een boek dat nog verder uitgewerkt kan worden. Jung heeft wel eens gezegd dat hij pas generaties later begrepen zal worden. Dat heeft ook te maken met het verder uitwerking van zijn werken, met name dit boek.


Deze module is bedoeld om inzicht te geven in de alchemistische beelden. Het is niet een makkelijk boek en verdient uitleg en verdieping om het te leren begrijpen. Ten eerste is het boek niet in het Nederlands vertaald, wat het al lastiger leesbaar maakt. Daarnaast gaat Jung er in zijn boek vaak van uit dat we al kennis hebben over bepaalde teksten, dat verdient extra begeleiding. Dit ‘begrijpen’ kan pas door de beelden zelf te beleven, we zullen het materiaal niet alleen bespreken, maar ook laten beleven. 


De module bestaat uit vier middagen. Het is mogelijk om een certificaat te halen.


 
E-mailen
Bellen