JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung

Module Alchemie: Psychologie en Overdracht: Rosarium Philosophorum

In het kader van de lezingen serie Psychologie en Alchemie is dit jaar het boek Psychologie en Overdracht aan de beurt. Dize module zal uit 3 middagen bestaan.

Data: 

vrijdag 11 september 2020
vrijdag  9 oktober 2020 
vrijdag  6 november 2020

Tijd: 14:00 - 18:00

Prijs: € 350  (€ 250 voor studenten van J.A.N.)

Locatie: Brouwersgracht 270A - 1013 HG Amsterdam

Docenten: Eefke van der Drift en Arno Roelofs

Aanmelden klik hier of mail naar info@JUNGacademie.nl

Na zijn ervaringen die Jung in het Rode Boek opschreef, ontdekte hij in de jaren 20 van de vorige eeuw dat deze opvallend aansloten bij de middeleeuwse alchemistische teksten en afbeeldingen. Zijn latere werken zijn dan ook hoofdzakelijk gericht op de Alchemie. Volgens Jung was de Alchemie de psychologie van de middeleeuwen.

Het “Rosarium Philosophorum” is een alchemistisch boek uit 1550, en bevat één van de eerste reeks afbeeldingen die in drukvorm uitkwamen. Het bestaat uit 21 afbeeldingen waarvan Jung ongeveer de helft gebruikt. Wij zullen het complete Rosarium behandelen, zowel de afbeeldingen als delen van de tekst, en deze verbinden aan het werk van Jung en aan de betekenis daarvan voor de psychologie in de huidige tijd.
Dit werk gaat ook over de conjunctie, in eerste instantie in de overdracht tussen cliënt en therapeut, in feite in iedere relationele verbinding tussen ‘ik en de ander’, en over de verbinding die iedere mens in zichzélf kan ervaren.
Deze module is zowel geschikt voor mensen die interesse hebben in het werk van Jung, als mensen die als therapeut werkzaam zijn.

 
E-mailen
Bellen