JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung

 JUNGacademie   Colleges   

Freudiaanse psychoanalyse

door Sander Videler

CAT geaccrediteerd voor 4 SBU

Zondag 29 oktober 2023  

12:00 - 16:00 uur

Entree: 65 euro/JAN studenten € 50 (kortingscode via de les)

Locatie: Brouwersgracht 270A, Amsterdam 


 

Koop hier uw Ticket


Verkoop tickets gaat via Go-tickets

De dieptepsychologie van Freud gaat uit van een biologische visie, waarbij de overleving van het ego en haar vele afweermechanismen centraal staan. Als geen ander zijn Freudianen in staat om de ontwikkeling van de psyché te verklaren aan de hand van de biologische ontwikkeling, zoals in de psychoseksuele theorie. Het is jammer dat er sinds de scheiding van Freud en Jung een kloof tussen beide dieptepsychologische stromingen is ontstaan, waarbij lichaam (Freud) en ziel (Jung) niet langer in één psychologische visie met elkaar verbonden zijn.

In dit seminar wordt de Freudiaanse psychologie toegelicht in relatie tot Jung's visie, waarbij dieper wordt ingegaan op de psychoseksuele ontwikkeling, de vorming van karakter en persoonlijkheid als verdedigingsmechanismen, ontwikkelingsstoornissen in de psyché, psychopathologieën, seksuele stoornissen en andere onderwerpen. Je krijgt een grondige introductie in de psychoanalyse van Freud en de concepten van andere belangrijke psychoanalytici als Melanie Klein. Veel aandacht is er voor de ontwikkeling van karakterstructuren als verdediging aan de hand van de theorieën van Reich en Lowen (bio-energetica). Daarnaast wordt stil gestaan bij het idee dat veel zogenoemde Jungiaanse therapie eigenlijk nog blijft hangen in de Freudiaanse analyse, welke geheel gebaseerd is op de verklaring van psychische stoornissen aan de hand van het verleden.


Over Sander Videler (1976).
Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de werking van de psyché. Voor het begrijpen hiervan heb ik me gespecialiseerd in dieptepsychologie en andere Westerse en Oosterse wijsheidstradities.
Ik ben afgestudeerd als Jungiaans analytisch therapeut aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen.
Naast een Master of Science in Dieptepsychologie, heb ik een Master of Arts in Sociale wetenschappen (Communicatiewetenschap) behaald aan de Universiteit van Amsterdam.
In mijn werk als therapeut begeleid ik mensen vanuit een diepgaand, integratief proces. Hierbij put ik uit inzichten uit dieptepsychologie en andere wijsheidstradities, waaronder:
Jungiaanse en Freudiaanse dieptepsychologie, transpersoonlijke psychologie (o.a. psychosynthese, Padwerk), geesteswetenschap (o.a. antroposofie) en Oost-West filosofie.


 

HOME
AGENDA


 
E-mailen
Bellen