JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung


Acupunctuur en DSM-5

 Deze nascholing is zowel live als streaming online te volgen.

Geaccrediteerd door NVA (AT/WM) en GRO/CAT

De DSM-V is een classificatie systeem van de psychiatrie. Vaak komen cliënten bij je met de mededeling dat ze “Borderliner” zijn, of een bepaalde symptoomstoornis hebben zoals een “angststoornis” of “depressieve stemmingsstoornis”. Dit zijn vaak etiketten die ze opgeplakt hebben gekregen door de psychiatrische zorg. Hoe kan je dit betrekken in je acupunctuur behandeling?
Arno Roelofs zal in deze nascholing allereerst uitleggen hoe het DSM-V classificatie systeem in elkaar steekt. Daarnaast hoe kunnen we de verschillende symptoomstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen in TCM terminologie vertalen en behandelen.

Deze nascholing leert je om begrip te krijgen hoe de DSM-V in elkaar steekt. Daarnaast hoe je er vanuit de TCM naar kan kijken. Niet om “de etiketteringen” te behandelen, maar om begrip te krijgen hoe je de symptomatologie energetisch kan vertalen. Op deze manier kan je iedere cliënt als afzonderlijk individu behandelen.


Datum:
Vrijdag 25 oktober 2024
Van 12.00-17.00 uur

Docent: Arno Roelofs

Locatie:
Brouwersgracht 270A – Amsterdam
info@JUNGacademie.nl
020-4229797
140 euro

Koop hier uw Ticket (LIVE)


Koop hier uw Ticket (ONLINE)

Verkoop tickets gaat via Go-ticketsOver Arno Roelofs

Al in zijn puberteit had Arno Roelofs interesse in de werking van de psyché. Toen hij als adolescent besloot acupuncturist te worden heeft deze interesse hem nooit verlaten en bleef hij veel op dit gebied lezen. In zijn inmiddels 30 jaar durende loopbaan als acupuncturist heeft hij zich steeds verder verdiept in het psychische aspect van de behandeling.

Inmiddels is hij naast Acupuncturist/herbalist ook Jungian Analyst. Daarnaast is hij medeoprichter en docent aan JUNGacademie Nederland, waarin hij ook lezingen geeft over Alchemie en Psychologie. Daarnaast is hij de schrijver van De psychologie van AcupunctuurTERUG
 
E-mailen
Bellen