JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung

Chinese Alchemie: de Cantong Qi

Docent: Arno Roelofs

Geaccrediteerd door NVA (AT) en CAT voor 5 SBU

Vrijdag 7 oktober 2022: Cantong Chi

12:30 – 17:30

Brouwersgracht 270A
1013 HG Amsterdam
020-4273769

135 euro  

AANMELDEN


 

of mail naar info@JUNGacademie.nl

In de Cantong Qi staat beschreven dat de I Ching en de Cantong Qi zelf de basis vormen voor onze bewustzijns ontwikkeling. 

De I Ching geeft de veranderingen van Yin en Yang weer. Zij bevat alles wat een mens in zich heeft. Zij bestaat uit de 64 principes of hexagrammen waarin de yin en de yang zich tot elkaar kunnen verhouden.

De Cantong Qi vindt zijn wortels in de I Ching. Veel van haar teksten verwijzen naar de teksten van de 64 hexagrammen. Zij laat zien hoe Yin en Yang op elkaar inwerken. Hoe Hemel en Aarde als de Hemelse Yang en Aardse yin hun kinderen; Water en Vuur voortbrengen. Hemel en Aarde zijn de oven en de ketel waarin de yin en yang als hun kinderen de verschillende zogenaamde verhittingsfasen ondergaan.

De hexagrammen geeft als het ware ieder een andere verhittingsfase weer. 

In deze nascholing zal Arno Roelofs zijn licht laten schijnen op deze oude traditie, welke wij kennen als Alchemie en waar wij dagelijks als acupuncturist mee werken. De Cantong Qi wordt ook wel "het geheim van het eeuwige leven" genoemd, omdat zij handelt over de productie van het fel begeerde levenselixer:

"Het idee van eeuwig leven heeft niets te maken met onweerstaanbaar naar het leven verlangen.
De waarheid is dat er geen dood is.
Er is in feite maar één energie, een allesomvattende kracht die aan de basis van ons leven ligt." 

(CITAAT UIT DE CANTONG QI)

Over Arno Roelofs:

Al in zijn puberteit had Arno Roelofs interesse in de werking van de psyché. Toen hij als adolescent besloot acupuncturist te worden heeft deze interesse hem nooit verlaten en bleef hij veel op dit gebied lezen. In zijn inmiddels 30 jaar durende loopbaan als acupuncturist heeft hij zich steeds verder verdiept in het psychische aspect van de behandeling.
Inmiddels is hij naast Acupuncturist/herbalist ook Dieptetherapeut volgens Carl Jung. Daarnaast is hij medeoprichter en docent aan JUNGacademie Nederland, waarin hij ook lezingen geeft over Alchemie en Psychologie.

Arno Roelofs heeft "De Psychologie van Acupunctuur" over hetzelfde onderwerp geschreven. klik hier voor meer informatie

 
E-mailen
Bellen