JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung

Nascholing voor Acupuncturisten

Esoterische Acupunctuur deel 1

Docent: Wim Voorbij Vrijdag 23 september 2022     10:30 – 15:30

Kosten: 135 euro en gecombineerd met Esoterische Acupunctuur 2: 250 euro

Geaccrediteerd door NVA: AT en ZHONG: 5 NAPs

Locatie: Brouwersgracht 270A - 1013 HG Amsterdam - 020-4273769

 HIER AANMELDEN of mail naar info@JUNGacademie.nl

Mikio Sankey bracht een grote verandering in de acupunctuur. Klassieke Acupunctuur is ruim 5000 jaar oud. Esoterisch gezien was er 5000 jaar terug nog een open verbinding met de Geestelijke Wereld.  Pas in 1897 begint die verbinding (3000 jaar gesloten) weer langzaam open te gaan. In onze tijd zie je dat daardoor dingen als Karma Reïncarnatie, Nieuwetijds Kinderen, Bijna Dood Ervaringen (BDE) en bijvoorbeeld Helderziendheid toenemen en normaal gevonden worden. De Klassieke Acupunctuur is ooit ook ontstaan door de verbinding met de Bron, de Geestelijke Wereld. Echter pas rond de eeuw wisseling (na 2000 jaar geen verbinding..!) is het opgeschreven. Nu (vanaf 1999 in boekvorm) heeft Mikio Sankey als eerste Acupuncturist verbinding met die Bron, met de Geestelijke Wereld. Hij krijgt kennis over Acupunctuur door op een nieuw niveau, horend bij de nieuwe tijd, bij het Waterman tijdperk. Nu blijken Acupunctuur, Ayurveda, Hindu Chakra Systeem, De klassieke Yoga vormen als Raja Yoga, de Kabbala en de Heilige Geometrische Lijnen e.a. samen te vallen in een nieuwe vorm: ESOTERISCHE ACUPUNCTUUR.

Van Dr. Mikio Sankey leerde ik die nieuwe vorm voelen en toepassen. Het is een Acupunctuur voor het Hoofd, het Hart en de Handen samen. INTENTIE, BEWUSTZIJN zijn de belangrijke termen. Verbinding met Je Zelf, het vinden van je doel in dit leven is van belang.
In de workshop wordt getracht door het oefenen van enkele meditatie vormen, wat theoretische uitleg en praktisch werken met Esoterische Acupunctuur op elkaar, begrip te krijgen van  die Esoterische Acupunctuur.

Het doel is: Leren werken vanuit INTENTIE. 
Bewust worden van de samenstelling, zeg maar anatomie van ons Energie lichaam. 

De doelen van Esoterische Acupunctuur zijn o.a. Bewustzijn en Gezondheid. 
Natuurlijk blijven mensen bij ons komen vanwege klachten die ze hebben op het gebied van gezondheid. De insteek wordt anders. Je gaat behandelen richting Gezond blijven, cliënten leren bewust te worden en zelf meer te gaan doen aan die gezondheid. 

Naast Dr. Mikio Sankey was ook Sri Yogācārya Ajïta Mahārāja een leraar van mij. Bij hem heb ik zeven jaar Raja Yoga gedaan. In het 7e jaar werd o.a. de Esoterische Geneeskunde onderwezen en geoefend. Dit is precies hetzelfde als wat Dr. Mikio Sankey verteld. Beide hebben door verbinding met de Bron deze dingen door gekregen. Het was een heel grote herkenning toen ik Dr. Mikio Sankey ontmoette.

Over Wim Voorbij: 

Inmiddels ben ik met pensioen. Ik werk nog twee en een halve dag met Esoterische Acupunctuur. In 1978 ben ik begonnen met Klassieke Acupunctuur, vanaf 1984 ook Chinese Kruiden, Tuina, Raja Yoga en Voedings adviezen. Als Fysiotherapeut ben ik bekend met de reguliere kijk op klachten. Een voordeel is kennis over bewegen. Ik heb één jaar homeopathie gedaan vanwege de kinderen. Op die manier ben ik in staat EHBO Homeopathie toe te passen, wat iedereen zou moeten kunnen, heel mooi. www.wimvoorbij.nl

 
E-mailen
Bellen