JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung

Nascholing voor Acupuncturisten

Esoterische Acupunctuur deel 2

Docent: Wim Voorbij 

Vrijdag 21 oktober 2022     10:30 – 15:30

Kosten: 135 euro en gecombineerd met Esoterische Acupunctuur 1: 250 euro

Geaccrediteerd door NVA: AT en ZHONG: 5 NAPs

Locatie: Brouwersgracht 270A - 1013 HG Amsterdam - 020-4273769

HIER AANMELDEN of mail naar info@JUNGacademie.nl

Als Acupuncturist ben je bekend met de beweging van energie die ontstaat door te behandelen.

Je richt je op het oplossen van blokkades van energie en je werkt op het harmoniseren en versterken van energie. Doel herstellen/genezen van ziekten.
We leerden dat de richting van de naald, de manier van stimuleren, de locatie en diepte daarbij een rol spelen. Deze energie wordt QI genoemd, of KI, of PRANA.
De energie heeft nog een veel diepere en andere betekenis. Esoterische Acupunctuur gaat daarover.


De auteur Dr. Mikio Sankey heeft in het geheel geen interesse in bewijs van zijn stellingen en beweringen. Iedereen is inmiddels wel bekend met de onderzoeks methodieken. Deze “bewijzen” slechts op materieel fysiek niveau. Het heeft dus totaal geen zin te proberen Esoterische Acupunctuur te bewijzen met de huidige methoden, omdat het hier gaat over ons gehele lichaam!
In de Huang Ti heeft een omschrijving van ons lichaam gestaan. Het gaat over fysiek, etherisch, astraal, mentaal, causaal, atmisch, buddhisch, monadisch, logoïsch, chakra’s, meridianen, nadi’s, het lager zelf en hoger zelf, maar vooral de samenhang tussen alles.
Ben je iemand die data nodig heeft, bewijzen, academische richtlijnen dan is Esoterische Acupunctuur mogelijk niets voor jou.
Ben je iemand die weet dat de “kennis van het Hart” belangrijker is, dan is dit mogelijk wel iets voor jou.


Esoterische Acupunctuur kijkt naar Gezondheid en Bewustzijn en wil werken vanuit dat level. Niet op het niveau van preventie van ziekte of helpen herstellen van ziekte.
Het belang van Esoterische Acupunctuur is groot omdat het helpt je inzicht, je bewustzijn over leven en gezondheid te veranderen. Onze verbinding met alles is zo duidelijk als wat, wanneer je alleen maar kijkt naar de Kwantum Mechanica.


Behandelen van symptomen en ziekten is niet het doel van Esoterische Acupunctuur maar juist het toenemen van Bewustzijn.
Mensen helpen hun “ding” in het leven te vinden blijft het hoogste doel. Mensen op de WEG krijgen die bij hun past. Zowel wat betreft partner, wonen en werken.


De workshop biedt theorie en praktijk.
In de theorie wordt kort wat herhaald van de eerste workshop en ingegaan wordt op de huidige praktijk situatie waarin we mensen behandelen met klachten, terwijl we de richting in kunnen van behandelen om gezond te blijven. In de praktijk worden enkele patronen behandeld en meditatievormen gedaan.


Om met Esoterische Acupunctuur te behandelen moet je geen techneut zijn, niet de patronen uit je hoofd leren. Het gaat om gevoel, om intentie. Als behandelaar wordt van je verwacht zelf ook zuiver te zijn, zelf te doen wat je adviseert.

 


Over Wim Voorbij: 

Inmiddels ben ik met pensioen. Ik werk nog twee en een halve dag met Esoterische Acupunctuur. In 1978 ben ik begonnen met Klassieke Acupunctuur, vanaf 1984 ook Chinese Kruiden, Tuina, Raja Yoga en Voedings adviezen. Als Fysiotherapeut ben ik bekend met de reguliere kijk op klachten. Een voordeel is kennis over bewegen. Ik heb één jaar homeopathie gedaan vanwege de kinderen. Op die manier ben ik in staat EHBO Homeopathie toe te passen, wat iedereen zou moeten kunnen, heel mooi. www.wimvoorbij.nl
 

 
E-mailen
Bellen