JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung


Chinese Alchemie: De geest Mercurius

Deze nascholing is zowel live als streaming online te volgen.

In de serie “Chinese Alchemie” gaat Arno Roelofs in deze nascholing in op het verband tussen de Chinese en de Westerse alchemie.

Hij gebruikt daarvoor het sprookje over: “De geest in de fles”, over de geest Mercurius welke in de alchemie een belangrijke rol speelt.
In de Westerse Alchemie heeft Mercurius (kwik) dezelfde functie als de Chinese Chi.
Deze nascholing is vooral bedoeld om de psychologische kant van de alchemie te begrijpen. Doordat Carl Jung de westerse alchemie heeft vertaald naar de psychologie, leert dit ons ook de psychologische  kant van de Chinese filosofie begrijpen.
De alchemie is een metafoor voor de processen in lichaam en geest, daarom zal in deze nascholing ook weer gebruik worden gemaakt van visualisaties en actieve imaginaties om de theorie in jezelf te ervaren.

Datum:

Vrijdag 12 april 2024
Van 12.00-17.00 uur

Locatie:

Brouwersgracht 270A – Amsterdam
info@JUNGacademie.nl
020-4229797
140 euro

Koop hier uw Ticket (LIVE)


Verkoop tickets gaat via Go-tickets

Koop hier uw Ticket (ONLINE)Over Arno Roelofs:

Al in zijn puberteit had Arno Roelofs interesse in de werking van 
psyché. Toen hij als adolescent besloot acupuncturist te worden heeft deze interesse hem nooit verlaten en bleef hij veel op dit gebied lezen. In zijn inmiddels 30 jaar durende loopbaan als acupuncturist heeft hij zich steeds verder verdiept in het psychische aspect van de behandeling.

Inmiddels is hij naast Acupuncturist/herbalist ook Jungian Analyst. Daarnaast is hij medeoprichter en docent aan JUNGacademie Nederland, waarin hij ook lezingen geeft over Alchemie en Psychologie. Daarnaast is hij de schrijver van De psychologie van Acupunctuur


 
E-mailen
Bellen