JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung


Alchemie in de praktijk: De geest Mercurius

Deze nascholing is zowel live als streaming online te volgen.

Geaccrediteerd door NVA (AT) en GRO/CAT


Als acupuncturist zijn we theoretisch vaak goed onderlegd. Als westerling weten we veel van de theorie. Vaak zeggen studenten: “Chinese Alchemie, dat ken ik al”, maar daarmee geven ze aan dat ze het juist niet kennen. Alchemie is altijd anders, en vraagt er om in het hier-en-nu te leven, zodat je de verschillende elementen in jezelf lijfelijk op dit moment ervaart. We kunnen in de sterren kijken of tabellen kijken welke elementen en dergelijke nu actief of juist niet actief zijn, maar waarom niet zelf beleven in welke elementen-cyclus we ons nu bevinden. Door daar bewust van te worden, kan je ook bij de cliënt aanvoelen welke elementen er behandeld moet worden.

In deze nascholing gebruik ik het sprookje: “De geest in de fles”, als leidraad. Dit gaat over de aardse geest in ons, de Chi in ons lichaam. Hoe kunnen we die beleven. Deze Chi wordt gekleurd door de elementen en door de plek waar ze zich tussen hemel en aarde bevindt. De wisseling van de Chi in het hier-en-nu te beleven brengt ons dichter bij deze aardse geest, die in de westerse alchemie, “de geest Mercurius” genoemd wordt.

Deze nascholing zal voor een groot deel uit oefeningen, visualisaties, meditaties bestaan die ons de transformatie van Chi in onszelf laat beleven. Fijn is natuurlijk om deze oefeningen in een groep live te doen, maar voor mensen die dit bezwaarlijk vinden is er ook de mogelijkheid om de nascholing in hun eigen ruimte online te volgen.

Datum:
Vrijdag 12 april 2024
Van 12.00-17.00 uur

Docent: Arno Roelofs

Locatie:

Brouwersgracht 270A – Amsterdam
info@JUNGacademie.nl
020-4229797
140 euro

Koop hier uw Ticket (LIVE)


Verkoop tickets gaat via Go-tickets

Koop hier uw Ticket (ONLINE)Over Arno Roelofs:

Al in zijn puberteit had Arno Roelofs interesse in de werking van 
psyché. Toen hij als adolescent besloot acupuncturist te worden heeft deze interesse hem nooit verlaten en bleef hij veel op dit gebied lezen. In zijn inmiddels 30 jaar durende loopbaan als acupuncturist heeft hij zich steeds verder verdiept in het psychische aspect van de behandeling.

Inmiddels is hij naast Acupuncturist/herbalist ook Jungian Analyst. Daarnaast is hij medeoprichter en docent aan JUNGacademie Nederland, waarin hij ook lezingen geeft over Alchemie en Psychologie. Daarnaast is hij de schrijver van De psychologie van Acupunctuur


TERUG
 
E-mailen
Bellen