JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung

De Docenten
 
De lessen zullen voor het grote deel worden gegeven door hoofddocenten Eefke van der Drift en Arno Roelofs. Zij zijn de oprichters van JUNGacademie Nederland. Daarnaast worden ook lessen gegeven door de daar onderstaande docenten. 


Eefke van der Drift is docent en medeoprichter van Jungacademie Nederland. Ze is Jungian Analyst en Kindercoach. Ze heeft een eigen praktijk in Lelystad en geeft ook therapie in Amsterdam. Van oorsprong is zij strafrechtjuriste. Daarnaast heeft zij een achtergrond in de beeldende kunst. Zij is de schrijfster van het boek “Wanneer Leegte Ruimte wordt”.

Samen met Arno Roelofs volgt zij jaarlijks seminars aan het C.G. Jung instituut Zürich in Küsnacht.

 lees meer 

Arno Roelofs is docent en medeoprichter van Jungacademie Nederland. Hij is Jungian Analyst en is  oorspronkelijk traditioneel Chinees Acupuncturist en Herbalist. Hij heeft zijn praktijk in Amsterdam. Hij geeft naast de lessen en de therapie ook nascholingen en lezingen over de Chinese alchemie. In zijn boek "De psychologie van Acupunctuur" (uitgeverij Ankh-Hermes) legt hij een link tussen Chinese en Westerse alchemie.

Samen met Eefke van der Drift volgt hij ook jaarlijks seminars aan het C.G. Jung instituut Zürich in Küsnacht.

 lees meer

Ko Vos is docent toegepaste psychologie en filosofie en trainer in het HBO en in het management van profit en non-profit organisaties. Hij specialiseerde zich in onderwerpen als reïncarnatie, hypnotherapie, Jungiaanse therapie, filosofie, dromen en bewustwording.
Hij benadert de dynamiek van het leven vanuit het spanningsveld tussen het persoonlijke en het transpersoonlijke. Ko Vos is tevens auteur van verschillende boeken over bewustwording. Samen met Eefke van der Drift en Arno Roelofs maakt hij deel uit van de examencommissie.

 Mireille Steenkamer is docent en studie begeleider. Zij is Jungian Analyst en begeleidt sinds 2013 mensen op hun weg naar zelfrealisatie in haar praktijk in Amsterdam. Mireille is een kei in de ander aanvoelen en duiden waar de kous wringt in persoonlijke vraagstukken. Haar levenservaring gecombineerd met haar studies maakt haar een professionele ervaringsdeskundige Jungiaans coach en therapeut. Dit doet zij op zowel individueel niveau als, in groepen en met teams. Zij gaat met de vraagsteller altijd de onderliggende diepere lagen onderzoeken en de intrinsieke drijfveren ervaren om vanuit het individu in beweging te komen.

 

Jacob Slavenburg is docent. Hij studeerde cultuur en godsdienst geschiedenis. O.a. door de Nag Hammadi geschriften werd zijn interesse in de Gnosis gewekt. Hij studeerde dan ook af op het onderwerp ‘Gnostica’. Naast dat Jacob vele boeken over o.a. Hermetiek en Gnosis op zijn naam heeft staan is hij ook een begaafd spreker.

Tjeu van den Berk (1938) is gast docent. Tjeu is een Nederlands theoloog. Centraal in zijn werk staan het 'numineuze', het heilige, de mystiek, inwijding, symbolisme, het onbewuste en de relatie tussen religie, kunst en dieptepsychologie. Van den Berk studeerde theologie in Rome, Lyon en Nijmegen. Al in zijn studietijd werd hem duidelijk dat zijn wereldbeeld overeenkwam met dat van Rudolf Otto. Dit blijkt ook uit de boeken Het Heilige van Otto en Het Numineuze van Van den Berk. Hij was als universitair docent verbonden aan de Katholieke Theologische Universiteit Utrecht. Hij was bestuurslid van de C.G. Jung Vereniging Nederland. Tjeu geeft lezingen door het hele land en is een begaafd spreker. 

Boeken van zijn hand zijn onder andere: ‘Die Zauberflöte, een alchemistische allegorie’, ‘het numineuze’, ‘In de ban van Jung’ en ‘Papageno & Papagena’.
 

 

 
E-mailen
Bellen