JUNGacademie Nederland    
Opleiding tot Jungian Analyst volgens C.G. Jung

 

    JUNGacademie   Colleges   

JVATN en CAT geaccrediteerd voor 4 SBU

Zondag 25 september 2022  

12:00 - 16:00 uur

Entree: 65 euro/JAN studenten: 50 euro

Locatie: Brouwersgracht 270A, Amsterdam 

Workshop Beeld- en Tekentaal lezen

 door Karin de Jong

Er gaat meer schuil achter een tekening of schilderij dan je op het eerste gezicht denkt.
Wat vertelt het over de maker?
Beelden als uiting van het onbewuste kunnen van grote waarde zijn voor innerlijke groeiprocessen. Zicht krijgen op je levenssituatie en van daaruit nieuwe perspectieven voor ontwikkeling en groei ontdekken. Het is een boeiend onderwerp waar we in deze workshop dieper op in zullen gaan.
De middag is een combinatie van theorie, ervarings-opdrachten en het ‘lezen’ van praktijkvoorbeelden. Het theoretisch kader is het uiteraard het gedachtegoed van Carl Jung.  Daarbinnen observeren we aan de hand van de 9 beeldelementen: energie, toon, kleur, vorm, lijn, diepte, zen, figuratief en symboliek. Je krijgt zicht op de psychologische en emotionele betekenis van gemaakt werk. Je leert het onbewuste van de maker te ondertitelen.

Karin de Jong was meer dan twintig jaar werkzaam in het internationale (commerciële) bedrijfsleven als manager en trainer/coach. Vanaf 2010 begeleidt ze kinderen en volwassen in haar eigen praktijk op hun weg naar bewustwording en is ze verbonden aan de Vrije Academie ’t Pad als beeldtaal therapeut/docent. In de periode van 2010-2017 heeft ze in de rol van studiebegeleider  ruim 14.000 tekeningen en beelden mogen (helpen) duiden. Karin heeft een enorme interesse in beeld en tekentaal en heeft zich verder op dit gebied gespecialiseerd m.b.v. cursussen en vakliteratuur. Dat heeft geresulteerd in een cursus die ze zelf heeft ontwikkeld waar alle opgedane kennis en ervaring samenkomen. Het is haar passie  om dit over te mogen dragen. Haar werkwijze is pragmatisch, gestructureerd met een vrolijke noot.
Meer info: www.coachkarin.eu
Facebook: coachkarin. / Atelier Amelisweerd en Instagram: coach.karin.jong

Hier aanmelden of mail naar info@jungacademie.nl


AGENDA

 

HOME

 

 

 

 

 

 

 

 
E-mailen
Bellen